Lees hier de derde editie van het e-zine van ‘Samen werken aan een betere aansluiting vo-hbo’.
17-06-2019

Lees hier de derde editie van het e-zine van ‘Samen werken aan een betere aansluiting vo-hbo’.

Dit is alweer de derde editie van het e-zine van ‘Samen werken aan een betere aansluiting vo-hbo’. Met dit digitale magazine vieren we de opbrengsten van de samenwerking tussen het vo en het hbo in het schooljaar 2018-2019. Opnieuw laten alle werkgroepen zien wat het resultaat is van de samenwerking vo-hbo in de regio Rijnmond/Drechtsteden.

Klik hier om naar het digitaal magazine te gaan.

18-09-2019 | Nieuwscategorie

Lunchbijeenkomst schoolleiders 19 september: Vijf jaar 'Samen werken aan een betere aansluiting vo-ho'

Beste collega,   Het samenwerkingsverband ‘Samen werken aan een betere aansluiting vo-ho’ bestaat in oktober vijf jaar. Tijd voor een feestje en een hernieuwde focus op aansluiting vo-ho voor de komende jaren!   Bepaal eigen visie en ambities vo-ho Tijdens de lunchbijeenkomst op donderdag 19 september 2019 (van 11.00-13.00 uur) bepalen schoolleiders, directeuren, teamleiders en onderwijsmanagers de visie op aansluiting vo-ho en geven ze handen en voeten aan de eigen ambities op thema’s in de aansluiting vo-ho 2019-2022. Wat is belangrijk? Wat is haalbaar? En wat is daarvoor nodig? Ben jij leidinggevende aan een van de vo-scholen of hbo-opleidingen die participeren in het samenwerkingsverband en wil je meepraten en meebeslissen? Kom dan naar deze lunchbijeenkomst.   Programma Het programma ziet er als volgt uit: 10.45 uur: inloop   11.00 uur: opening en welkom René den Ouden - Willem de Kooning Academie  Carla Spek en Ellis Wertenbroek - Samenwerkingsverband vo-ho  Anne de Visch Eybergen (CVO) en Dorothee van der Kammen (Thomas More) - Vo en hbo   11.30 uur: visie op aansluiting vo-ho  In gesprek met collega’s wordt een visie op aansluiting vo-ho vastgesteld en worden de ambities op de aansluitingsthema’s voor de eigen school/opleiding bepaald.   12.55 uur: afsluiting   Aanmelding en locatie Je kunt je aanmelden via deze link. Graag zien we je tegemoet op donderdag 19 september op de volgende locatie: Willem de Kooning Academie, Wijnhaven 61 (‘achterkant’), centrale receptie bij binnenkomst.   Aanvullende informatie Parkeren in de directe omgeving is nagenoeg uitgesloten. Dichtstbijzijnde parkeergarages: Markthal of Red Apple. Openbaar vervoer: voorkant (Blaakzijde) bus 32 en 44; schuin tegenover metrostation Blaak voor trein, metro en verschillende tramlijnen direct van en naar Centraal Station.   Met vriendelijke groet,   Carla Spek en Ellis Wertenbroek, programmaleiders ‘Samen werken aan een betere aansluiting vo-ho’ in samenwerking met José Hofman (BOOR) en Herma Verbeij (CVO) c.a.spek@hr.nl en e.j.m.wertenbroek@hr.nl jose.hofman@stichtingboor.nl en jh.verbeij@cvo.nl www.aansluiting-voho010.nl
Jaarafsluiting en afscheid Henrike Knippenberg ( Projectleider) 6 juni  'Samen werken aan een betere aansluiting vo-hbo'
06-06-2019 | Nieuwscategorie

Jaarafsluiting en afscheid Henrike Knippenberg ( Projectleider) 6 juni 'Samen werken aan een betere aansluiting vo-hbo'

Uitnodiging jaarafsluiting ‘Samen werken aan een betere aansluiting’ donderdag 6 juni 2019 15.15 – 16.30 uur, tevens afscheid van Henrike Knippenberg vanaf 16.30 uur ‘Vier de successen’ – Samenwerkingsverband ‘Samen werken aan een betere aansluiting vo-hbo’   Op donderdagmiddag 6 juni vieren we graag onder het genot van een hapje en drankje de opbrengsten van dit samenwerkingsjaar met elkaar. Ook nemen we dan afscheid van Henrike Knippenberg, die tot 1 mei de projectleider van het samenwerkingsverband was. We delen kort de bevindingen van de werkgroepen, maar we zijn ook erg benieuwd naar jouw succesverhaal, good practise of gouden tip voor de aansluiting vo-hbo. Wat was jouw succes van dit jaar? Aan welk product of advies heb je dit jaar het meest gehad in je dagelijkse werkpraktijk? Wat heeft de havist of eerstejaars hbo-student nog nodig om een succesvollere overstap te maken? We nodigen je uit om de antwoorden op deze vragen met alle aanwezigen te delen. Programma 15.00 uur           Inloop 15.15 uur           Opening ‘Samen werken aan een betere aansluiting’ 15.25 uur           Goalsetting Izaak Dekker, beleidsmedewerker en docent bij Hogeschool Rotterdam, onderzoekt in het kader van zijn promotie interventies die gericht zijn op duurzame verhoging van studiesucces en studentenwelzijn. De interventies bestaan uit drie onderdelen waarin eerstejaars studenten hun ideale toekomst visualiseren, concretiseren en vertalen naar hun huidige gedrag. 15.55 uur          Delen opbrengsten samenwerkingsjaar en een doorkijkje naar volgend jaar en goede voorbeelden, gouden tips en succesverhalen ‘op de zeepkist’ 16.30 uur          Napraten onder genot van een hapje en drankje en mogelijkheid tot afscheid nemen van Henrike Knippenberg, projectleider samenwerkingsverband 18.00 uur          Einde Locatie De Machinist, de Sociëteitzaal Willem Buytenwechstraat 45 3024 BK Rotterdam Aanmelden Meld je aan via deze link   Contactgegevens Mocht je naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Carla Spek of Ellis Wertenbroek, programmaleiders van het samenwerkingsverband ‘Samen werken aan een betere aansluiting vo-hbo’: mailto:Samenwerkingvo-hbo@hr.nl. Achtergrondinformatie over het samenwerkingsverband en de producten die door de werkgroepen zijn opgeleverd, zijn te vinden via: www.aansluiting-voho010.nl.            
Uitnodiging werkconferentie dinsdag 5 maart 14.00 - 17.00 uur
19-02-2019 | Nieuwscategorie

Uitnodiging werkconferentie dinsdag 5 maart 14.00 - 17.00 uur

Dinsdag 5 maart 14.00 - 17.00 uur Locatie: Hogeschool Rotterdam, Pieter de Hoochweg 129, 3024 BG Rotterdam   Ondanks een frisse start na de zomer hebben de eerste havisten het hbo ondertussen alweer verlaten. Wat hadden we op het vo of hbo anders of beter kunnen doen om dit te voorkomen? Op de werkconferentie op 5 maart werken we samen met collega’s uit vo en hbo aan deze en andere vraagstukken om de aansluiting havo-hbo te verbeteren.   Tijdens de werkconferentie van 5 maart zijn jij en jouw collega’s meer dan welkom om opnieuw concrete stappen te zetten in het realiseren van de gezamenlijke ambities voor de verbetering van de overgang vo-hbo. Jouw inbreng is hierbij essentieel. We hopen je dan ook als deelnemer te mogen begroeten.   We hebben het onderstaande programma samengesteld dat zowel voor docenten, schoolleiders, teamleiders, studieloopbaancoaches, mentoren als voor decanen interessant is. Er is voldoende mogelijkheid om je collega’s uit het vo en hbo te ontmoeten en je te laten inspireren.    Graag tot 5 maart!    
Het Emmauscollege wint eerste Regiofinale Rotterdamse Business Case
13-02-2019 | Nieuwscategorie

Het Emmauscollege wint eerste Regiofinale Rotterdamse Business Case

  De Rotterdamse Business Case is een lessenserie die bestemd is voor leerlingen in eind havo 4 of begin havo 5 met het E&M-profiel. Leerlingen van het Wartburg College, Melanchthon de Blesewic, Emmauscollege en Hugo de Groot uit Rotterdam hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een Business Case. Op 31 januari werd de eerste Regiofinale georganiseerd van de Rotterdamse Business Case. De scholen vaardigden hun beste leerlingen af om op Hogeschool Rotterdam een presentatie te geven.
Welkom Willem de Zwijger
11-02-2019 | Nieuwscategorie

Welkom Willem de Zwijger

Willem de Zwijger is sinds kort aangesloten bij ons samenwerkingsverband. Wij wensen Willem de Zwijger van harte welkom en zien uit naar een fijne samenwerking!
Regiofinale Rotterdamse Business case
14-01-2019 | Nieuwscategorie

Regiofinale Rotterdamse Business case

Op 31 januari vindt de 1e regiofinale van de Rotterdamse Business case plaats. Vier scholen zullen strijden om de Rotterdamse Business Award. De scholen vaardigen hun beste groepje af om een presentatie te geven over het door hen gemaakte adviesrapport voor het management van fietsfabriek De Fietsende Hollander
Bijeenkomsten 2019
14-01-2019 | Nieuwscategorie

Bijeenkomsten 2019

- Werkconferentie 5 maart 2018 14.00 - 17.00 uur Informatie volgt.  
Welkom Wartburg college, locatie Revius
14-11-2018 | Nieuwscategorie

Welkom Wartburg college, locatie Revius

Wartburg college, locatie Revius is sinds kort aangesloten bij ons samenwerkingsverband. Wij wensen Wartburg college van harte welkom en zien uit naar een fijne samenwerking!
Welkom Maerlant
24-09-2018 | Nieuwscategorie

Welkom Maerlant

Maerlant is sinds kort aangesloten bij ons samenwerkingsverband. Wij wensen Maerlant van harte welkom en zien uit naar een fijne samenwerking!
Lees hier de tweede editie van het e-zine van ‘Samen werken aan een betere aansluiting vo-hbo’.
05-07-2018 | Nieuwscategorie

Lees hier de tweede editie van het e-zine van ‘Samen werken aan een betere aansluiting vo-hbo’.

Trots presenteren we de tweede editie van het e-zine van ‘Samen werken aan een betere aansluiting vo-hbo’.Met dit digitale magazine vieren we de opbrengsten van de samenwerking tussen het vo en het hbo in het schooljaar 2017-2018.Maar liefst 10 werkgroepen laten u zien wat het resultaat is geweest van de samenwerking vo-hbo in onze regio en geven een inkijkje in de plannen voor volgend jaar.  
16-01-2018 | Nieuwscategorie

Save the Date: Conferentie 15 maart 2018

Graag nodigen we je uit voor de conferentie op 15 maart a.s. De conferentie zal plaatsvinden op de Calvijn Business School. De uitnodiging volgt nog. Wanneer je niet lid bent van ons samenwerkingsverband, maar wel graag aanwezig wilt zijn, kun je dit mailen naar m.laarman@hr.nl.
17-08-2017 | Nieuwscategorie

Digitaal magazine 'Samen werken aan een betere aansluiting vo-hbo'

https://inholland-rotterdam.foleon.com/single-publication/vo-ho  In juni 2017 zag het eerste digitale magazine van 'Samen werken aan een betere aansluiting vo-hbo' het licht. We hebben in dit magazine verhalen verzameld vanuit de werkgroepen, bieden je inspiratie en nemen je mee in de opbrengsten van het afgelopen jaar, maar ook in onze plannen voor het komend jaar. Klik hier om naar het magazine te gaan.
Vo-scholen en hogescholen bekrachtigen samenwerking door ondertekening convenant
14-11-2016 | Nieuwscategorie

Vo-scholen en hogescholen bekrachtigen samenwerking door ondertekening convenant

Zo’n 50 scholen hebben op 10 november de samenwerking havo-hbo bekrachtigd door het tekenen van een convenant.