Een mooi voorbeeld van regionale samenwerking is Heel Rotterdam leest!. Wij willen in de hele onderwijskolom voor een Rotterdams leesoffensief zorgen. Onze kinderen, leerlingen en studenten willen wij een rijke leesomgeving bieden. Leesplezier is hierin dé sleutel tot een betere lees- en taalvaardigheid.
Manifest Heel Rotterdam Leest
Rotterdam heeft 2021 uitgeroepen tot Jaar van de Taal. Ruim 20% van alle Rotterdammers behoort tot de groep laaggeletterden (landelijk is dit rond de 12%). Dit moet anders en kan anders. Wij grijpen het Jaar van de taal aan om het lezen in Rotterdam nog beter op de kaart te zetten. Daarom hebben we een Manifest Heel Rotterdam Leest opgesteld waarin we helder verwoorden waarom we meer aandacht moeten besteden aan lezen en leesplezier.
Conferentie en ondertekening manifest
Op 30 september vindt de aftrap van dit Rotterdamse initiatief plaats met een conferentie en de ondertekening van het Manifest Heel Rotterdam Leest. Rotterdamse bestuurders van kindercentra, po, vo, mbo, hbo en wo en samenwerkingspartners als Bibliotheek Rotterdam, gemeente Rotterdam, Passionate/Bulkboek, Boekhandel Donner en CED-groep ondertekenen dan het manifest.
Vervolg
De komende tijd zul je meer horen over Heel Rotterdam leest!. In ieder geval gaat in september een website in de lucht.
Samen met jou zorgen we ervoor dat in 2022 Heel Rotterdam Leest!
Projectgroep Heel Rotterdam Leest!
Albeda (Daphne Goedhart), Bibliotheek Rotterdam (Annemieke Boxem), Hogeschool Inholland (Pearl Steger), Hout- en Meubileringscollege (Joan de Vries), Hogeschool Rotterdam (Tamar Israël), samenwerkingsverband vo-ho/Hogeschool Rotterdam (Ellis Wertenbroek), Scheepvaart en Transport college (Hans van Gent), Techniek College Rotterdam (Ineke de Roo), Thomas More Hogeschool (Nicolette Schaper), Zadkine (Saloua Charif, Corry de Vries)