• Wiskunde

Lees meer: Wiskunde

30 oktober 2023

Praktische toepassing

In het vo zijn docenten en leerlingen doorgaans vooral gericht op het leren beheersen van de lesstof voor het eindexamen en is er minder aandacht voor de praktische toepassing van wiskunde. Ho-docenten ervaren dan ook dat studenten juist die toepassing vaak erg lastig vinden en dat de opgedane kennis en vaardigheden voor veel studenten moeilijk reproduceerbaar zijn. Ze hebben de lesstof wel gehad maar ontberen diepgaander inzicht en handigheid die ontstaan door veelvuldige oefening en concrete toepassing. 

Kennisuitwisseling

In de kennisuitwisseling tussen docenten wiskunde op het vo en ho bespreken we deze constateringen, delen we informatie over actuele examenprogramma’s en de vernieuwing ervan en wisselen we van gedachten over didactische benaderingen, digitale lesmethoden en toetsing. Uit deze gezamenlijke analyses en kennisdeling komen steeds nieuwe inzichten en producten voort die leerlingen en studenten ondersteunen in het kiezen van een opleiding, de overgang naar het ho en het ontwikkelen van plezier in wiskunde. Ook deelt de werkgroep adviezen die relevant zijn voor de aansluiting wiskunde met schoolleiders, directies en bestuurders.  

‘'Steek de koppen bij elkaar en stem programma's op elkaar af'’ Gertjan Breevaart, docent wiskunde Reviuslyceum

Blik op jon­ge be­lof­tes in de tech­niek

De werkgroep wiskunde heeft zich de afgelopen jaren over uiteenlopende thema’s gebogen. Steeds vanuit vraagstukken en wensen die leefden in het vo en ho met betrekking tot het wiskundeonderwijs. En altijd met het doel voor ogen om samen slimme manieren te vinden om de aansluiting te verbeteren maar vooral ook om leerlingen te enthousiasmeren voor het vak en aandacht te besteden aan het verbeteren van het studiesucces van studenten. Lees meer in de jaarlijkse e-zine van 2022 en 2023.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marion Schiffers via mschiffers@codarts.nl